Angajații ALRO protestează în capitală. Popescu:Peste 12.000 de oameni care depindeau de Alro au plecat în şomaj

Începând de luni, timp de patru zile, protestează în capitală. Potrivit liderului de sindicat Constantin Popescu peste 12.000 de angajaţi din industrii care depind de Alro Slatina sunt în prezent în şomaj, după reducerea activităţii uzinei.

“Noi (Alro Slatina – n. r.) am închis două hale de electroliză şi cea de-a treia este în curs de închidere. Avem aproape 500 de oameni plecaţi din Alro, iar pe orizontală sunt peste 12.000 de oameni care depindeau de Alro şi care acum au plecat în şomaj”, a afirmat Constantin Popescu.

El a explicat că există posibilitatea ca şi ultimele două hale rămase deschise la Alro să fie închise în viitor.

“A început oprirea celei de-a treia hale, ea este în curs de oprire. Din cinci hale, cred că nu rămâne niciuna, asta este marea problemă, că nici pentru celelalte două nu avem curent electric la preţuri rezonabile. Cu siguranţă există posibilitatea să se închidă şi celelalte două hale, după ce se închide Hala 7. ţinând cont că nu există energie şi nu poţi să suporţi costul exorbitant al energiei, al gazelor, care duc preţul de cost peste Bursa de la Londra. Noi vindem aluminiul la Bursa de la Londra, iar acolo este un preţ stabilit de cerere şi ofertă, nu poţi să vinzi cum vrei tu, cum vând traderii noştri energia şi gazele. Iar acolo nu vinzi decât la un preţ reglementat de bursă, între ghilimele reglementat, în funcţie de solicitări. Şi ce să faci, să producem de dragul de a produce? Care e acţionarul ăla nebun să vină cu bani de acasă?”, a explicat sindicalistul.

Protestatarii au cerut vehement demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu. Acesta este considerat de către angajații din metalurgie vinovatul părincipal pentru criza energetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura