Ceartă între actualul și fostul ministru al Transporturilor. Drulă: „O ratezi și pe asta?” / Grindeanu: „Ai jucat zero pe toată linia”

cearta

Dispută între fostul și actualul ministru al Transporturilor. Cătălin Drulă acuză că proiectul Autostrăzii A7, „cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din toate PNRR-urile din Europa”, bate pasul pe loc. Sorin Grindeanu îi răspunde că a avut zero performanțe ca ministru și că românii nu au nevoie de scandal politic.

„O șansă istorică pentru România, PNRR, este făcută praf de PSD-PNL. Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din toate PNRR-urile din Europa, autostrada A7, bate pasul pe loc și deja intrăm în mari întârzieri. Vorbim de un proiect de 320km și 3 mld €! Adică mai mult decât a cheltuit România pentru toate autostrăzile în ultimii 10 ani. Nu visam la acești bani care reprezintă o oportunitate o dată la o generație. Și ne-am bătut cu ardoare la Bruxelles acum un an ca să-i obținem”, a scris Drulă pe Facebook.

„DA, PSD-ule, sunt supărat că își bate joc Grindeanu de această șansă. Cum să nu fii în stare din septembrie până acum nici să dai un câștigător la licitațiile celor 3 loturi din autostrada A7 Ploiești – Buzău? Ultima amânare a fost pentru 22 februarie ca termen limită de evaluare a ofertelor. Sorine, o ratezi și pe asta?”, a continuat el.

„Jumătate din autostradă, adică de la Focșani la Bacău și apoi până la Pașcani, nu e nici azi licitată și o promit abia la jumătatea anului. Pe restul PNRR-ului de Transporturi lucrurile stau la fel de prost”, a mai scris fostul ministru.

„Cătălin Drulă se plictisește repede să numere până la 10”, a fost replica lui Grindeanu, tot pe Facebook.

„Îți reamintesc „performanțele” din mandatul tău de la Transporturi: 0 (Zero) km de autostradă

– anularea licitației pentru tronsonul de metrou M6 și creearea unor dificultăți majore cu Banca de Investiții a Japoniei; anularea contractului pentru modernizarea DN71 Bâldana-Târgoviște; anularea licitației pentru proiectarea și construirea Centurii Comarnic; promisiunile multiple din seria „de luna viitoare începe revoluția infrastructurii iar autostrăzile din Moldova vor apărea ca ciupercile după ploaie”; un Studiu de fezabilitate “„completat” pentru secțiunea de autostradă Târgu Mureș -Târgu Neamț (Moțca); lucrări de întreținere pe un fir de cale ferată care au costat 12 milioane de euro pe tronsonul Buzău-Făurei, despre care și acum crezi că au fost de modernizare; poze alături de șeful tău de atunci, Dan Barna”, a scris ministrul.

„În concluzie: ai jucat zero pe toată linia”, a adăugat el.

„Eu repet ce am spus și la audierea mea ca ministru: nu de scandal politic au nevoie acum oamenii, ci de colaborare pentru realizarea unor lucrări concrete promise de toate partidele”, a mai scris Grindeanu.

sursa DIGI 24

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: