CNN: Serviciile ucrainene spun că Rusia își crește prezența la graniță, dar că trupele sunt insuficiente pentru o invazie

tancuri NATO

Desfășurarea de trupe ruse de la granițele Ucrainei este în creștere, în ciuda mesajelor transmise de Moscova, însă numărul militarilor nu este suficient de mare pentru o invazie, susțin serviciile de informații ucrainene într-un raport transmis CNN.

Numărul total de trupe de la graniță a crescut în ultimele zile la peste 148.000, acesta incluzând 126.000 de trupe la sol, se arată în raportul serviciilor ucrainene.

Conform acestuia, 87 de grupuri de batalioane tactice ruse se află în alertă constantă în jurul Ucrainei, în creștere de la 53. Aceste grupuri de luptă sunt formații care adună, între 800 și 1.000 de militari ruși.

Cifrele despre care vorbesc ucrainenii confirmă și cele mai recente evaluări ale SUA, însă susținerea conform căreia trupele ruse nu ar fi suficiente pentru o invazie la scară largă contrazice evaluările recente ale americanilor și europenilor, care avertizează că invazia ar putea fi lansată în orice moment.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: