Zeci de controale DSVSA Olt. Activitatea unui catering a fost suspendată

mancare

Inspectorii DSVSA Olt au fost efectuate 88 de controale oficiale care au urmărit modul în care operatorii din sectorul alimentar autorizaţi/înregistraţi sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor respectă condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la procesarea alimentelor de origine animală (carne, lapte, produse lactate, peste, ouă) şi nonanimală (produse de panificaţie şi patiserie, legume-fructe), asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final .

Potrivit reprezentanților DSVSA Olt s-au aplicat 5 sancțiuni contravenționale conform H.G. 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 41.200 lei și 25 avertismente conform  O.G. 2/2001, la magazine alimentare, restaurante, fast-food-uri, laboratoare de cofetărie-patiserie, pentru următoarele tipuri de neconformități constatate :-conditii de igiena și depozitare necorespunzătoare ;-etichetare necorespunzătoare  ;-nerespectare program de autocontrol ;-produse neetichetate corespunzător ;-dosare medicale cu termen depășit ;-lipsă monitorizare temperaturi pentru spațiile cu regim termic controlat .

Totodată a fost emisă o ordonanță privind suspendarea activităţii din unitățile supuse înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor pentru o unitate de tip catering .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: