Vremea 19 februarie – Weekend cu soare și temperaturi de 17 grade – Prognoza meteo

meteo primavatra

Vremea în data de 19 februarie se menține una foarte caldă pentru această perioadă.

Astazi, valorile termice, în creştere faţă de intervalul anterior în majoritatea regiunilor, se vor situa cu mult peste cele normale pentru această perioadă din an îndeosebi în sud şi în est. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile vestice, nordice şi centrale. Vor fi precipitaţii slabe, pe alocuri în zona Carpaţilor Orientali şi Occidentali – predominant ninsori pe creste şi ploi la altitudini mai joase, inclusiv în zonele submontane, iar în rest, pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăşi 60…70 km/h, iar în primele ore ale intervalului pe spaţii mici şi în restul ţării, cu viteze de până la 45…55 km/h, în special în sud-est.***

În București, vremea va fi în general frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii februarie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

La munte, cerul va avea înnorări şi vor fi precipitaţii slabe -ziua, pe arii restrânse, cu precădere în Carpaţii Orientali şi Occidentali şi noaptea, în extindere treptată, mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Vor fi predominant ninsori la altitudini mari şi ploi în zonele mai joase. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în zona înaltă, unde rafalele vor depăşi 60…70 km/h. Temperatura aerului, în creştere faţă de intervalul precedent, se va situa cu mult peste cea specifică perioadei îndeosebi la cote de sub 1500 m.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: