Apelul unui medic: Prioritatea absolută trebuie să fie pregătirea sistemului medical pentru reluarea asistenței normale către pacienți

spital

Medicul Paul Ichim a analizat perioada în care oamenii s-a luptat cu pandemia și a constatat că în sistemul sanitar nu s-a schimbat absolut nimic. În plus, medicul atrage atenția asupra perioadei următoare în care oamenii vor fi nevoiți să coabiteze cu virusul. Concluzia medicului Paul Ichim este că nu ridicarea restricțiilor reprezintă prioritatea absolută, ci pregătirea sistemului medical pentru reluarea asistenței normale către pacienți.

„Toți vorbesc despre modul în care se scot restricțiile, dar uită chiar esențialul. Infecționiști și epidemiologi de renume discută despre faptul că, va trebui să învățăm să coabităm pe viitor, cu această mizerie de virus. Probabil nu va mai avea aceeași răspândire, dar se vorbește deja, despre alte tulpini altoite, Omicron 2 care bate Delta ca și severitate”, a explicat Paul Ichim.

Potrivit medicului, pandemia a arătat întregii lumi că sistemul sanitar nu a fost pregătit pentru a gestiona eficient o pandemie aerogenă.

„Ei bine, au trecut 2 ani, ce ați constatat că s-a schimbat? Răspunsul este rapid și facil, absolut nimic. Tot se povestește despre modernizarea și extinderea spitalelor de infecțioase și de pneumologie, de servicii de terapie intensivă prin ele. În timpul asta, spitalele județene de maximă competență ce rezolva sau ar trebui să rezolve urgențele, sunt blocate, numărând externările terminale pe ușile din spate ale morgilor, care au ajuns la cifre deprimante”, a mai spus Ichim.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: