Ministrul agriculturii, Adrian Ionut Chesnoiu, la Bruxelles

adrian-chesnoiu-reuniune-ministri-bruxelles

Ministrul agriculturii, Adrian Ionut Chesnoiu, participă astăzi, 21 februarie 2022, la Consiliul Agricultură și Pescuit, ce se desfășoară la Bruxelles.

Cu această ocazie, miniștrii agriculturii vor desfășura o dezbatere cu privire la propunerea Comisiei de regulament care abordează defrișările și degradarea pădurilor cauzate de obținerea unor produse de bază pe care UE le importă din alte țări (cum ar fi cafeaua, soia și lemnul).

În ceea ce privește Agricultura, miniștrii vor desfășura un schimb de opinii cu privire la modalitățile de îmbunătățire a coerenței dintre politica agricolă și politica comercială pentru a contribui mai bine la îndeplinirea obiectivelor Pactului Verde european. Rezultatele discuției vor dirija lucrările Comisiei referitoare la viitoarea legislație privind aplicarea normelor sanitare și de mediu pentru produsele agroalimentare.Referitor la situația pieței, miniștrii vor dezbate situația actuală în special în ceea ce privește produsele agricole, precum și sectorul cărnii de porc.” a anunțat MADR.

Totodată, pe ordinea de zi a Ședinței se regăsesc următoarele subiecte:

-Rapoarte privind măsurile fitosanitare referitoare la importurile în UE și extinderea utilizării pașapoartelor fitosanitare în UE;

-Asigurarea unui venit echitabil fermierilor;

-Revizuirea politicii de promovare a agriculturii UE;

– Etichetarea ouălor crescute în aer liber.

De asemenea, printre alte subiecte aflate pe agenda reuniunii se află situația privind seceta în Portugalia și Spania.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: