Scandal la școală între directoare și profesorul de informatică soldat cu dosare penale 

scoala

Poliţiştii prahoveni au deschis două dosare penale şi fac cercetări in rem în urma unui conflict izbucnit la Şcoala Gimnazială „Radu şi Severa Novian”, din comuna Adunaţi, unde directoarea şcolii şi un profesor de informatică au ajuns să-şi aducă reciproc acuzaţii grave. Profesorul o acuză pe directoare de calomnie, în timp ce directoarea reclamă un comportament abuziv la adresa elevilor din partea dascălului, acuză news.ro.

Scandalul dintre directoare şi profesorul de informatică de la şcoala din comuna Adunaţi a ajuns în atenţia poliţiştilor după ce profesorul de informatică, în vârstă de 51 de ani, a devenit subiectul unui articol din presa locală, în care se reclama că directoarea îl acuză, în mod nejustificat, de comportament indecent faţă de unele dintre elevele de la clasa a opta. Deşi nici directoarea, nici profesorul nu au depus reclamaţii, poliţiştii au deschis două dosare penale în care cercetează faptele.

„Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Adunaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că între o femeie, director al unei instituţii de învăţământ şi un bărbat, profesor în cadrul aceleiaşi instituţii, există o posibilă stare conflictuală, ambii reclamându-se verbal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de serviciu. Din discuţiile purtate cu ambele persoane, a reieşit că bărbatul a reclamat pe directorul instituţiei, cu privire la faptul că, aceasta în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu l-ar fi expus în mod public unor calomnii. De asemenea, femeia l-ar fi acuzat pe bărbat că ar avea un comportament neadecvat faţă de elevii unităţii de învăţământ”, a transmis, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

Astfel, faptele de care este acuzată directoarea fac obiectul unui dosar de abuz în serviciu, în timp ce faptele profesorului sunt cercetate în cadrul unui dosar privind infracţiunea de purtare abuzivă. Aceleşaşi surse au precizat că la Poliţie nu au fost primite sesizări din partea părinţilor sau a elevilor şcolii.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că primele verificări făcute de poliţie în acest caz nu scot la iveală un posibil comportament abuziv şi cu caracter specific hărţuirii sexuale faţă de eleve, însă ancheta continuă.

Politiştii au informat Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, cu privire la scandalul din şcoala de la Adunaţi.

Sursă: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: