Sancțiuni mai aspre pentru șoferii teribiliști. Cei care fac drifturi pe stradă sau în parcări rămân fără permis pentru 30 de zile

Șoferii care fac drifturi ilegale vor rămâne fără permis. Începând cu 27 februarie, teribiliști care se distrează cu mașina pe stradă sau parcări, făcând drifturi vor ajunge pietoni pentru 30 de zile. Modificarea din Codul Rutier le permite politiștilor să îi pedepsească mai aspru pe acești conducători auto care în prezent sunt amendați doar pentru deranjarea liniștii publice, fără a li se suspenda permisul.

Un spectacol riscant, asta au făcut mai mulți tineri cu mașini puternice și scumpe în parcarea unui mall din București la finalul săptămânii trecute, în timp ce curioșii stăteau la câțiva metri distanță și filmau. Poliția îi caută acum pe teribiliști. Recent, un alt un șofer din Baia Mare a fugit de poliție după ce a fost prins că se distra pe zăpadă. Nu s-a oprit din drifturi nici cu polițiștii pe urme.

Începând de săptămâna asta șoferii din România se vor gândi de două ori înainte să se mai distreze cu mașina.

În prezent, cei care fac drifturi ilegale pe străzile sau în parcările din România pot fi sancționați doar pentru deranjarea ordinii și liniștii publice, cu amendă cuprinsă între 200 și 1000 de lei. Noile modificari ale legii permit sancționarea cu amendă între 580 și 725 de lei și suspendarea permisului pentru 30 de zile.

Amenda este și mai mare, iar permisul este suspendat 60 de zile în cazul în care în urma distracției are loc un accident ușor. Profesioniștii din domeniul drifturilor spun că pot avea loc și accidente cu victime, pentru că în jurul mașinilor se adună întotdeauna curioși.

Sorin Ene, șofer de drift: „Sound-ul evacuării, anvelopele, toate sunt lucruri care atrag curioșii. Mergem să filmăm. Se pot desprinde bucăți din anvelope și am văzut de multe ori oameni care filmează cum sunt loviți de spatele mașinii”.

Adina Radu, psiholog: „Acest a dori să fiu văzut sau a vrea să evit regulile, să ies în afara autorităților, aduce cu sine vătămarea propriei persoane și a celor din jur”.

De pe 27 februarie apar pedepse mai aspre pentru șoferii care merg pe banda de urgență pe autostradă sau cei care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată.

sursa DIGI 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura