Gigel Știrbu: Gaze românești pentru România, prin legea offshore

stirbu

Plenul Senatului a adoptat miercuri propunerea legislativă pentru modificarea Legii offshore, care reglementează operaţiunile petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol atât în perimetrele petroliere offshore, cât şi onshore de adâncime. Statul român va avea drept de preempţiune la achiziţia gazelor naturale, potrivit textului de lege.

Proiectul de act normativ a fost adoptat cu 91 de voturi pentru şi 13 contra, iar deputatul PNL Olt, Gigel Știrbu a anunțat că acestă lege a fost o prioritate pentru liberali.

”Gaze românești pentru România, prin legea offshore.Legea offshore, care a fost mereu o prioritate pentru PNL, a fost adoptată de Senat. Aceasta a fost depusă în Parlament de Partidul Național Liberal, prin semnătura premierului Nicolae Ionel Ciucă și a ministrului Energiei, Virgil Popescu.Prin acest proiect, România va deveni independentă din punct de vedere energetic, va produce mai mult decât va consuma și va deveni un furnizor de securitate energetică regională.Legea deblochează investițiile din Marea Neagră și asigură mediului de afaceri din domeniu stabilitate și predictibilitate legislativă. Investitorii aveau nevoie de un cadru fiscal mai prietenos”, a anunțat Știrbu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: