Siminica Mirea: “Adoptarea Legii Off Shore de Senatul României: un real succes!”

siminica

Legea offshore a trecut de Senat cu  91 voturi „pentru” și 13 „împotrivă”. Au votat în favoarea legii toate partidele, mai puţin cei de la AUR. Proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional.
După vot, senatorul de Olt, Siminica Mirea, a precizat că România avea nevoie URGENTĂ de o lege aferentă SUSȚINERII ȘI INCURAJĂRII investițiilor pentru a putea beneficia, cât mai rapid, de gazul extras din spațiul Mării Negre și din exploatările de mare adâncime:

“Forma adoptată a legii va asigura investitorilor garanțiile necesare pentru a putea demara proiectele, iar astfel, la bugetul național se vor produce fonduri suplimentare. Piața internă va cunoaște o cantitate crescută de gaz, atât pentru populație, cât și pentru economie, iar în acest sens va scădea nivelul prețurilor din domeniu.

România va deține drept deplin de preempțiune, în ceea ce privește achiziția de gaz prin două instituții importante: ANRE (atribuită să avizeze contractele bilaterale) și Administrația Națională a Rezervelor de Stat (avizată pentru prima opțiune de achziție).

Un lucru este cert: companiile care vor desfășura acțiuni de extragere a gazului românesc nu vor putea vinde oricum și oricând!” a precizat Mirea.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: