Filmul prinderii evadatului deghizat în medic. S-a plimbat șapte ore prin Capitală și a fost filmat de mai multe camere de supraveghere

Deținutul de la Penitenciarul Rahova, evadat ieri din Spitalul Bagdasar Arseni din Sectorul 4, a fost prins după șapte ore de căutări. Bărbatul, care se deghizase în medic ca să iasă din spital, a fost prins în Piața Matache.

Alerta s-a dat la 7.20, când un paznic al spitalului a anunțat Poliția. Agenții l-au dat imediat în urmărire pe evadat, iar Capitala a fost împânzită de filtre.

Florin Bica, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgență Bagdasar Arseni: „Acest pacient a fost internat luni, pe 9 mai, la Chirurgie Plastică, pentru intervenția chirurgicală desfășurată ieri, la mână. Cred că și din punct de vedere al durerii sau jenei post operatorii nu erau lucruri semnificative care să-l împiedice să se deplaseze”.

Cosmin Dorobanțu, președintele Federației sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor: „A evadat din spital folosind baia comună a celor două saloane în care a fost internat, profitând de neglijența și superficialitatea celor doi colegi ai mei care asigurau paza și supravegherea acestuia.

Deținutul respectiv era clasat în maximă siguranță, acesta trebuia să fie păzit și supravegheat foarte atent, deoarece era deținut care era agresiv în penitenciar. Aproape 50 de abateri disciplinare cu violență împotriva polițiștilor de penitenciare și colegi deținuți”.

Evadatul s-a plimbat ore în șir prin Capitală și a fost surprins de mai multe camere de supraveghere.

Bărbatul a îmbrăcat un halat de unică folosință, și-a pus o mască chirurgicală și s-a strecurat printre cadrele medicale până la ieșirea din spital.

La una din gurile de metrou a fost surprins de camerele de supraveghere îmbrăcat cu alte haine, un hanorac negru și pantaloni lungi închiși la culoare.

Bărbatul ar fi trebuit să apară în fața instanței, într-un alt proces, iar acum riscă să i se adauge la condamnare între șase luni și trei ani.   

La Penitenciarul Rahova a fost deschisă o anchetă internă, pentru a se stabili de ce agenții care îl păzeau pe condamnat nu l-au văzut când a fugit.

sursa DIGI 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura