PNL cere sancționarea parlamentarilor AUR, după scandalul de la dezbaterea legii offshore: Au agenda conectată la Kremlin

5

PNL condamnă comportamentul agresiv al parlamentarilor AUR de la dezbaterea privind legea offshore, se arată într-un comunicat de presă transmis marți. Grupul PNL din Camera Deputaților va depune sesizare pentru sancționarea parlamentarilor AUR.

„Cu cât se elimină dependența de gazul rusesc, cu atât comportamentul AUR e mai deplasat. Grupul PNL din Camera Deputaților va depune sesizare pentru sancționarea parlamentarilor AUR care au avut un comportament inacceptabil”, transmit liberalii.

„Partidul Național Liberal nu tolerează comportamentul reprobabil al parlamentarilor AUR, partidul care pare că are agenda conectată la Kremlin. De aceea, grupul PNL din Camera Deputaților va depune sesizare pentru sancționarea parlamentarilor AUR care au recidivat în comportament indecent și inadecvat unei ședințe de comisie parlamentară, în timpul dezbaterii la Legea offshore, cea care va debloca investițiile în Marea Neagră și va elimina dependența de gazul rusesc”, se mai arată în comunicat. 

Liberalii susțin că potrivit regulamentului, „utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa unui alt parlamentar este interzisă în plen și în ședințele comisiilor de specialitate.”

„Amintim că Regulamentul Camerei Deputaților a fost modificat în urma unui alt episod de violență fizică și verbală a liderilor AUR. AUR nu pierde nicio ocazie să puncteze pe agenda lui Putin, cu atât mai mult astăzi, când Parlamentul grăbește aprobarea Legii offshore, cea care va reda independența energetică României. Nu putem tolera comportamentul AUR care a urmărit intimidarea celor prezenți. Condamnăm violența în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât astăzi AUR a atacat inclusiv reprezentanții companiilor private prezente la dezbateri”, au precizat liberalii.

În timpul dezbaterilor de marți din comisiile de specialitate asupra proiectului legii offshore, parlamentarii AUR au agresat invitații la dezbateri. La final, ministrul energiei Virgil Popescu a fost urmărit de George Simion cu care a avut un schimb de replici. Simion l-a împins pe holurile Parlamentului pe deputatul PNL Călin Bota. Întrebat de jurnalișit de ce l-a împins, Simion a spus „pentru că s-a pus în fața mea”.

sursa DIGI 24

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: