4 cursuri de formare profesională pentru olteni

ajofm

Luna viitoare, AJOFM Olt dă posibilitatea mai multor persoane să se specializeze în mai multe meserii. Instituția va organiza patru cursuri de formare profesională la care urmează participe șomeri indemnizați sau neindemnizați, cât și persoane care doresc să se reprofileze pe piața muncii.

”La nivel judeţean, în luna iulie 2022 Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt isi propune sa organizeze 4 programe de formare profesională pentru 70 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.Principalele meserii\ocupatii, in functie de numarul de participanti, pentru care se vor organiza programe de formare profesională gratuite pentru someri sunt:
bucatar competente digitale de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de invatare
si cunoastere comunicare in engleza infirmiera.Serviciile de formare profesională sunt gratuite pentru şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi înregistraţi în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, iar persoanele care realizează venituri pot urma aceste programe de formare profesională suportând contravaloarea lor”, a anunțat Elena Iordache, purtător de cuvânt al AJOFM Olt.

De la începutul anului și până în prezent, agenția județeană a organizat mai multe cursuri, participând aproximativ 140 de persoane.

În urma absolvirii cursurilor, un număr de 43 persoane au reușit să se încadreze în muncă, în perioada 1 ianuarie – 31 mai.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: