Verificări în trafic. Șoferii nu au fost singurii intrați în vizorul polițiștilor

trafic

În ultimele zile poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, în sistem integrat, pe drumurile publice din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind legislația în vigoare, atât în rândul conducătorilor auto, cât și în rândul conducătorilor de biciclete și trotinete electrice.

În cadrul activităților, au fost au aplicate 577 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 150.000 de lei, dintre care 152 au fost aplicate conducătorilor de biciclete, care nu au respectat prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute 57 de permise de conducere, dintre care 30 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 17 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 10 pentru alte abateri.

Au mai fost reținute 12 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

De asemenea, au fost constatate 10 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care patru pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, trei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și trei alte infracțiuni.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: