Adrian Chesnoiu rămâne fără imunitate

3

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de hotărâre pentru ridicarea imunităţii deputatului PSD Adrian Chesnoiu, cu 251 de voturi „pentru” şi 25 „împotrivă”. Două voturi au fost anulate.

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu le-a cerut, marţi, deputaţilor să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare şi le-a mulţumit colegilor de partid pentru susţinerea acordată. 

El a anunţat că va vota la vedere pentru ridicarea propriei imunităţi şi a reafirmat că nu a comis nicio infracţiune.

„Dragi colegi, suntem într-un moment în care cred că niciunul dintre dumneavoastră nu aţi vrea să vă aflaţi, dar am primit de la voi şi de la mii de români şi fermieri români foarte multe mesaje de încurajare. Vă mulţumesc pentru asta. (…) Oamenii cu care am vorbit şi foarte mulţi dintre dumneavoastră mi-aţi cerut să nu demisionez din funcţia de ministru, să nu renunţ la imunitatea parlamentară, dar aşa cum v-am obişnuit de fiecare dată, sunt un om cu demnitate şi cu un onoare”, a declarat Chesnoiu, în şedinţa de plen în care Camera Deputaţilor dezbate ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Pe 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu, ministru al Agriculturii. Ulterior, Adrian Chesnoiu a anunţat că se retrage din funcţia de ministru şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat.

sursa DIGI 24

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: