„Salată rusească? La summitul NATO?”. Cum au reacționat participanții la reuniunea Alianței de la Madrid când au văzut meniul

d

Prezența „salatei rusești” în meniul restaurantului situat în spațiul unde se desfășoară summitul NATO de la Madrid a provocat consternare în rândul demnitarilor și jurnaliștilor prezenți la acest eveniment, informează Reuters.

Această salată este extrem de populară în Spania și e prezentă în meniurile multor restaurante din această țară. Prezența „salatei rusești” în meniul unui summit al NATO în care Rusia, după invadarea Ucrainei, urmează a fi catalogată oficial drept „o amenințare de securitate” în noul concept strategic al Alianței, a generat însă iritare și stupoare printre participanți.

„Salată rusească la un summit NATO? Sunt puțin surpins de această alegere”, a declarat un jurnalist spaniol acredita la eveniment.

Cu toate acestea, conform Reuters, clienții restaurantului au epuizat în câteva ore toate porțiile de „salată rusească”, care avea afișat un preț de 8 euro. 

În schimb, oficialii NATO au avut parte de un meniu separat la un banchet separat, organizat în Palatul Santa Cruz din centrul Madridului, unde bucătarul-șef i-a servit cu tapas și găluște din roșii, pe care le-a denumit „salată ucraineană”.

sursa DIGI 24

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: