Polițiștii olteni sunt cu ochii pe șoferi. Alcoolul nu este acceptat la volan

ipj

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, în sistem integrat, pe drumurile publice din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul activităților, au fost aplicate 165 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 49.940 de lei, fiind reținute și 20 de permise de conducere.

De asemenea, au fost constatate trei infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica, mai mulți șoferi au fost depistați în trafic băuți : ”polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Coteana au depistat un tânăr, în vârstă de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Județean 546, în comuna Coteana, având o concentrație alcoolică de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Perieți au fost sesizați cu privire la faptul că în comuna Valea Mare, județul Olt, a avut loc un eveniment rutier.Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 60 de ani, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un cap de pod.În urma evenimentului, au fost produse doar pagube materiale, neexistând victime omenești.Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Deveselu au depistat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Județean 642, în comuna Băbiciu, având o concentrație alcoolică de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat”

În toate cele trei cazuri, conducătorii auto au fost conduși la unitățile spitalicești, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, fiind întocmite dosare penale în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii olteni fac recomandări pentru șoferii olteni:

Nu vă urcaţi sub nici o formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacităţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Nu uitați, comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: