În Olt s-a dat startul pilotării unui nou sistem de evaluare a gradului de dizabilitate

dizabil

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD) a anunțat că a dat startul pilotării unui nou sistem de evaluare a gradului de dizabilitate în România. Oltul se numără printre județele in care se va implementa proiectul pilot.

,,În perioada 1 august 2022 – 30 mai 2023, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturile Persoanelor cu Dizabilități realizează, cu sprijinul Băncii Mondiale în România, un studiu pilot privind un nou sistem, modernizat, de evaluare a dizabilității în România. Acest studiu este realizat în nouă județe din România: Arad, Bacău, Constanța, Ialomița, Giurgiu, Sibiu, Olt, Dolj, Zalău și în sectorul 3 din București”, transmit reprezentanții ANPDPD.

Potrivit sursei citate, în funcție de criteriile de selecție, un specialist din cadrul Serviciului de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap (SECHAP), din aceste județe, vă poată invita să participați la acest studiu. Acest lucru nu va influența în nici un fel încadrarea în grad de handicap a participanților la studiu, pe baza legislației actuale.

,,Ne dorim să participați la acest studiu pentru că informațiile pe care ni le furnizați vor fi folosite exclusiv, în scopul analizării modului în care putem cu toții să îmbunătățim actualul sistem. Numai cu sprijinul dumneavoastră putem să vedem impactul modificărilor propuse, astfel încât rezultatul final al proiectului să producă o schimbare pozitivă în viața persoanelor cu dizabilități din România. Vă mulțumim și vă invităm să fiți parte, alături de noi, în Modernizarea sistemului de evaluare a dizabilității în România”, au mai precizat reprezentanții ANPDPD.

Acest studiu face parte din proiectul Modernizarea sistemului de evaluare a dizabilității.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: