Voiculescu:”România se situează peste graficul asumat în faţa Comisie Europene”

gaz

În urmă cu câteva săptămâni Uniunea Europeană activat planurile de urgență, după reducerea masivă a cantităților de gaze livrate de Federația Rusă. Planul de urgență nu înseamnă numai micșorarea cu 15% a consumului, așa cum s-a cerut statelor membre, ci mai ales activarea mecanismului de solidaritate, care presupune obligația țărilor care dispun de gaze să alimenteze și celelalte țări.

Acest lucru a dus la schimbarea planurilor stabilite de România. Potrivit senatorului liberal , Liviu Voiculescu, stocul de gaze naturale al țării va permite să fie etinse directivele Comisiei Europene.

” Ultima analiză a rezervei de gaze naturale a României relevă un stoc de 1,826 miliarde de metri cubi, respectiv un grad de umplere total de 59,48%. Astfel, țara noastră se situează peste graficul asumat în faţa Comisie Europene, fiind depășită inclusiv ţinta pe care trebuia să o avem la data de 1 septembrie 2022, respectiv 57%.

În aceste condiții, România are toate șansele să atingă directiva stabilită de Uniunea Europeană pentru toate statele europene ca, până la 1 noiembrie, rezervoarele de gaz să aibă o capacitate de umplere de 80% pentru fiecare țară”, a declarat senatorul PNL Olt.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: