Siminica Mirea susține reglementarea pieței energiei până când vom depăși criza energetică europeană

siminica

Senatorul de Olt, Siminica Mirea, consideră că soluția PSD de a regelemanta piața energiei este corectă.. Soluția propusă de social-demorcați inseamnă plafonarea prețurilor în funcție de costurile producției.

”Încă de la început, alături de colegii mei social-democrați, am susținut ferm că soluția eficientă și corectă pentru combaterea creșterii prețurilor la energie era REGLEMENTAREA pieței pentru o perioadă determinată, până când vom depăși criza energetică europeană. Cu alte cuvinte, REGLEMENTAREA, soluția PSD, însemna o plafonare directă a prețurilor fără cheltuieli bugetare, în funcție de costurile de producție, având o marjă de profit plafonată la operatorii din piață, care ar fi practicat prețuri corecte”, a declarat Mirea.

Actuala soluție le dă mână liberă operatorilor să practice prețuri speculative.

”În prezent, COMPENSAREA, soluția celor de dreapta, reprezintă o plafonare a prețurilor la nivelul consumatorilor, urmând ca Guvernul să suporte ulterior diferența până la prețurile stabilite după BUNUL PLAC de operatorii de piață, indiferent de costurile de producție, CONTINUÂND astfel să practice prețuri speculative cu profituri uriașe și imorale. Guvernul nu va putea susține la nesfârșit prețurile operatorilor. Pe scurt, sunt mutate miliarde de lei de la bugetul de stat în buzunarele operatorilor. Iar acum, analizând ambele opțiuni prezentate mai sus, vă întreb, dragi cetățeni: miliardele de lei amintite n-ar fi fost mai importante pentru sănătate și educație?”,a completa demnitarul oltean

1f4e2 Siminica Mirea susține reglementarea pieței energiei până când vom depăși criza energetică europeană Trebuie să vă precizez că am susținut într-un final propunerea celor de dreapta de COMPENSARE dintr-un singur motiv: mizarea pe un comportament loial al operatorilor economici din piața de energie. Rezultat? Aceștia nu l-au respectat și au continuat să crească prețurile. Astfel, țara noastră care are rezerve de gaze naturale și capacități de producție, prezintă cele mai mari prețuri din UE. În acest caz, este necesară și urgentă revenirea la REGLEMENTARE!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: