Ciucă, despre accidentul rutier din Bulgaria, în care au murit trei români: Instituțiile statului sunt pregătite să ofere sprijin

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, referitor accidentul rutier din Bulgaria în care au murit trei români, că instituțiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetățenilor românilor indiferent unde s-ar afla și că un elicopter SMURD și o echipă de medici de la spitalul Floreasca din București se află deja în Bulgaria pentru a evalua și planifica preluarea răniților.

„M-a întristat profund vestea că mai mulți cetățeni români și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria. Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune! La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniți și a le asigura cea mai buna îngrijire medicală. Un elicopter SMURD și o echipă medicală de la Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca se afla deja în Bulgaria pentru a evalua și planifica preluarea în România a celor răniți”, a spus Nicolae Ciucă.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fguv.ro%2Fposts%2Fpfbid02LkH6HZ1REeEi7PGbzE2wnn34tsbhVEwwq18QboR424ngiW9s8YNivuimh14ZNfzKl&show_text=true&width=500

Alte elicoptere SMURD sunt in drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii răniți.

„Instituțiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetățenilor săi, indiferent unde s-ar afla, si să le asigure o cât mai bună îngrijire.Le doresc sănătate multă românilor răniți în tragicul accident si să se recupereze cât mai rapid!”, a spus Ciucă.

Patru români au murit într-un accident rutier în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, lângă Veliko Tîrnovo, în Bulgaria, în noaptea de vineri spre sâmbătă. La bord se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români. Cinci pacienți români internați în acest moment în spitalul din Veliko Tarnovo vor fi aduși în țară cu mai multe elicoptere.

sursa DIGI 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura