Tiger Woods nu vrea să joace în turneele de golf finanțate de Arabia Saudită nici pentru 800 de milioane de dolari

CEO-ul LIV Golf Greg Norman a confirmat că Tiger Woods nu a putut fi convins să participe la turneele LIV Golf, finanțate de Arabia Saudită, nici cu o sumă cuprinsă între 700 la 800 de milioane de dolari.

Woods, care are o avere de peste 1 miliard de dolari, a refuzat oferta după a criticat LIV Golf la British Open, luna trecută, potrivit Reuters.

LIV Golf este finanțată de Public Investment Fund, fondul suveran al Arabiei Saudite și a semnat contracte cu jucători precum Dustin Johnson și Phil Mickelson.

Informații despre suma de bani oferită lui Tiger Woods au început să circule în urmă cu câteva luni, când Greg Norman a declarat pentru Washington Post că oferta pentru el era „înfiorător de mare” și era formată „din aproximativ nouă cifre”.

În timpul unei apariții la Fox News de luni, Norman a confirmat că oferta era cuprinsă între 700 și 800 de milioane de dolari.

Cifra a fost avansată înainte să devin eu CEO. Deci, da, suma a fost acolo. Și, într-adevăr, Tiger este uriaș și bineînțeles că vrei să-i ai pe cei mai buni dintre cei buni. Așa că ei l-au aborbat pe Tiger înainte să devin eu CEO. Și, da, i s-a propus suma”, a spus Greg Norman.

Woods a spus anterior că „nu este de acord cu deciziile jucătorilor” de a se alătura LIV Golf, spunând în timpul British Open: „Cred că ceea ce au făcut ei este că au întors spatele la ceea ce le-a permis să ajungă unde se află acum… Unii dintre acești jucători s-ar putea să nu mai aibă vreodată șansa de a juca în campionate majore. Aceasta este o posibilitate. Nu știm asta cu siguranță încă”.

Norman a mai spus în emisiunea lui Tucker Carlson de la Fox News că „nu știe” de ce turneul a provocat un scandal atât de mare, dar a adăugat: „Chiar nu-mi pasă”.

El a continuat: „Îmi place jocul atât de mult și vreau să dezvolt golful, iar noi, la LIV, vedem o oportunitate nu doar pentru bărbați, ci și pentru femei.”

Johnson, care a semnat cu LIV Golf anul acesta, s-a distanțat anterior de această serie susținând că este „pe deplin angajat în PGA Tour”, pentru ca apoi să renunțe la calitatea de membru al PGA Tour.

El a semnat cu LIV Golf pentru aproximativ 150 de milioane de dolari, explicând: „Nu vreau să joc pentru tot restul vieții”.

LIV Golf Invitational urmează să revină în SUA luna viitoare, după playoff-urile Cupei FedEx din PGA Tour.

sursa DIGI 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura