Nicolae Ciucă, mesaj cu ocazia Unirii de la 1859: Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor Române!

În contextul împlinirii a 164 ani de la Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, premierul României Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de felicitare către toții românii. Acesta a evidențiat faptul că rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor Române.

Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor Române, act vizionar realizat prin unitatea de voinţă în jurul valorilor şi obiectivelor comune, a declarat, marţi, 24 ianuarie, premierul Nicolae Ciucă.

Liderul de la Palatul Victoria a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. „Unirea Moldovei cu Ţara Românească sub acelaşi domnitor, Alexandru Ioan Cuza, este un exemplu autentic de unitate a voinţei românilor, care a deschis calea emancipării şi modernizării statului. Au urmat ani de reforme importante în toate domeniile şi investiţii ce au consolidat apropierea culturală, politică şi economică a celor două principate române. Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor Române, act vizionar realizat prin unitatea de voinţă în jurul valorilor şi obiectivelor comune. Am admirat întotdeauna unitatea artizanilor Unirii Principatelor Române din 1859 şi eforturile care au continuat până la înfăptuirea Marii Uniri din 1918, visul de veacuri al tuturor românilor.”, se arată în mesajul lui Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, responsabilitatea clasei politice şi a instituţiilor statului este să onoreze „actul energic al întregii naţiuni române”, aşa cum Mihail Kogălniceanu descria Unirea Principatelor Unite şi să urmeze exemplul reformelor majore care au stat la baza evoluţiei către România de astăzi.

România se află astăzi în faţa unei etape importante pentru viitor

„La fel ca acum 164 de ani, dorinţa de emancipare naţională şi aspiraţiile legitime ale românilor trebuie să rămână repere ale acţiunii statului. Lecţia istorică rămasă peste timp este că prin voinţă, unitate, curaj şi susţinerea cetăţenilor noştri putem reuşi cele mai ambiţioase obiective. Aderarea României la NATO, obţinerea statutului de membru al Uniunii Europene sunt exemple grăitoare.”, a continuat șeful Executivului.

România se află astăzi în faţa unei etape importante pentru viitor, a declarat Nicolae Ciucă. „Miza noastră comună este strâns legată de dezvoltarea în ritm accelerat şi consolidarea locului în rândul statelor dezvoltate ale Europei şi întregii lumi, iar acest proces trebuie să meargă mână în mână cu reducerea decalajelor din societate, care, în mod concret, înseamnă capacitatea de a oferi o viaţă mai bună fiecărui român, condiţii şi oportunităţi similare la sate, oraşe şi în toate comunităţile. În România europeană toţi cetăţenii trebuie să aibă şanse egale, să se simtă în siguranţă şi să aibă speranţa unui viitor mai bun şi mai prosper, vegheat de valorile şi libertăţile democratice.”, a precizat Nicolae Ciucă în mesaj.

Sursă: www.capital.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: