12 olimpici vor reprezenta Slatina la Cupa Serbiei

examen

examen

Săptămâna viitoare, 12 elevi de la Centrul de Excelență vor reprezenta Slatina la  Concursul Internațional de Matematică – fizică – informatică „Cupa Serbiei”. Este pentru a doua oară când elevii nostri participă la această competiție, iar obiectivul este să se intoarcă cu cât mai multe medalii.

12  elevi de excepția de la Centrul de Excelență vor reprezenta Slatina , pentru a doua oară  la Concursul Internațional de Matematică – fizică – informatică „Cupa Serbiei”. Anul trecut echipa slătineană a inregistrat un success răsunător  la concursul internaţional din Belgrad, deși au avut competitori elevi din 12 țări. Anul acesta concurența este mult mai puternică, fiind inscrise  peste 30 de echipe din mai multe tări, iar subiectele sunt diferite compartaiv cu olimpiadele de gen din țară.

Participarea de anul trecut a adus județului 6 medalii la informatică, matematică și fizică. Trei din cei patru elevi din Slatina s-au întors cu premii valoroase. Robert Vădăstreanu a câștigat medalia de aur la informatică, medalia de argint la matematică și medalia de bronz la fizică. Vlad Coneschi a câștigat argint la matematică și bronz la fizică, iar Ion Marius Militaru a câștigat medalia de bronz la matematică. Anul acest echipa slătineană merge cu noi obiective.

La concursul din Serbia ce va avea loc in perioada 24 -29 iunie vor participa  trei echipe de la Centrul de excelență formate din elevi de la ‘Ion Minulescu’, ‘Radu Greaceanu’ și Școala nr 3, iar o a patra echipa de juniori este de la scoala ‘Eugen Ionescu’. Deplasarea elavilor la acest  concurs a fost susținută de primăria Slatina care a alocat suma de 8.000 de lei, dar și de TMK ARTROM.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: