A dat mită pentru subiectele descărcate de pe net

poza mita farcasele

poza mita farcaseleUn bărbat din Fărcașele a fost aseară prins în flagrant în timp ce primea a doua tranșă din mită în schimbul subiectelor la proba scrisă și orală la concursul pentru posturile de asistent medical la Spitalul Județean Slatina.

În această perioadă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina desfăşoară concurs pentru ocuparea mai multor posturi de asistent medical, concurenţa fiind acerbă. Un bărbat de 34 ani, din Caracal, a simţit că e momentul să facă rost de bani şi a convins un alt bărbat, din Fărcaşele, că îi poate angaja fiica la spitalul din Slatina.  În cursul lunii aprilie i-a pretins drept plată pentru eforturile de a-i pune la dispoziţie seturile de subiecte sumele de 500 euro, respectiv 1.000 lei, pe care le-a şi primit, dând la schimb două seturi de subiecte, pentru proba scrisă, respectiv proba orală.

Duminică, inculpatul l-a sunat din nou pe denunţător, pentru alţi 1.000 lei, doar că luni, la predarea banilor, bărbatul din Caracal a fost încătuşat pentru trafic de influenţă, urmând ca astăzi  să fie prezentat, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, judecătorului cu propunerea de arest preventiv. 

„În seara zilei de 03.06.2019, procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnați să instrumenteze cauze având ca obiect infracțiuni de corupție, cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Olt— Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul Criminalistic şi, respectiv, lucrători de poliţie din cadrul Brigăzii Operaţiuni Speciale Craiova, au procedat la reținerea unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, din orașul Caracal, județul Olt, în timp ce primea suma de 1000 lei , ca urmare a săvârșirii infracțiunii  de trafic de influență”, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Potrivit anchetatorilor, este vorba despre o escrocherie măruntă, inculpatul neavând vreo calitate în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Mai mult, managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că  subiectele propuse pentru concurs sunt publicate pe site-ul oficial al spitalului cu mult înainte de proba scrisă şi sunt accesibile oricărui doritor, urmând ca din acestea să fie extras în ziua probei un set de subiecte. Pentru interviu, în schimb, nici măcar nu ar exista subiecte dinainte concepute, fiind vorba de o discuţie a membrilor comisiei cu acei candidaţi care au promovat proba scrisă. Concursul pentru posturile de asistenţi medicali de la SJU Slatina este în plină desfăşurare, fiind afişate notele de la proba scrisă susţinută în cursul săptămânii trecute şi urmând interviul.  

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura