Agricultorii câștigă după urma ploilor

porumb cultura

porumb culturaPloile ce au căzut in ultimele săptămâni sunt  mană cerească pentru agricultură. Producătorii spun că in sol s-a strâns cantitatea necesară de apă. Culturile de prășitoare sunt cele mai avantajete. 

Ploile ce nu mai contenesc să se oprească sunt mană cerească pentru agricultori. Cantitățile de apă ce au câzut până acum sunt benefice culturii de prășitoare, anunță reprezentanții Directiei Agricole Olt. Cantitatea de apă din sol este suficientă  pentru culturi.

‘Cantitățile de precipitații căzute sunt semnificative și variază de la 15-20 de litre pe metru pătrat in părțile de sud-vest ale județului, până la 50-60 de litri pe metru pătrat  in părtile de nord ale județului. La fel și in partea de sud, avem precipitații de peste 40 de litre pe metru pătrat’, a declarat directorul adjunct al DAJ Olt, Ion Anuța.

 Probleme pentru  agricultori a creat vântul ce a culcat la pâmânt unele culturi. Aceste situații sunt in sudul judetului unde la sfârșitul săptâmânii trecute au fost inregistrate furtuni ce au făcut mari pagube.

‘ Nu sunt semnalate pagube din cauza ploii, dar in  zona Caracal, Traianu, Gostavățu, Izbiceni au fost semnalate rafale de vânt ce au culcat la pământ cultura de orz’, a completat Anuța.

 In acest moment,  din intreaga suprafață agricolă a judetului avem cultăvate  390.000 de hectare.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura