Alte două comune vor avea gaze naturale

gaze conducta

gaze conducta

 După ședința ce avut loc la Consiliul Județean, tot mai multe localități vor fi racordate la rețeaua de transport gaze natural a Societății Naționale TRABSGAZ. 

Alte două administrații locale au primit avizul de principiu  din partea TRANSGAZ.  Vorbim despre localitățile Brastavățu și Brâncoveni, ai căror edili au anunțat că au primit aceste acorduri, astfel următorul pas este acela de a face studiul de fezabilitate.

‘Vorbim despre un proiect foarte important pentru comuna noastră și mă refer atât la Brastavățu , Crușovu și Gara Vișina, cât și pentru întreaga zona Corabia-Caracal. Pentru realizarea studiului de fezabilitate era nevoie de acest aviz al TransGaz. Este un început ca pentru toate celelalte proiecte pe care le-am realizat împreună’, a anunțat Constantin Cici Oprea, pe pagina sa de Facebook. 

Racordarea comunei Brâncoveni la reţeaua naţională de transport gaze naturale a Transgaz urmează a fi făcută la conducta de înaltă presiune Iancu Jianu – Balş, aflată în proprietatea societăţii SMR Balş. „Încă o zi istorică pentru comuna Brâncoveni: am primit avizul de principiu pentru prima înființare a sistemului de alimentare cu gaze naturale a comunei prin SNTGN Transgaz”, transmitea vineri Ion Cheroiu, primarul localităţii, pe pagina sa de Facebook. .

Consiliul Judeţean (CJ) Olt se implică pentru racordarea la gaze a mai multor localităţi, traversate de magistrala Bulgaria-România-Ungaria-Austria. Proiectul este implementat de Ministerul Economiei, iar autorităţile judeţene au purtat deja primele discuţii la nivel înalt despre acest demers. Magistrala de gaze va fi construită de Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport. Secţiunea de pe teritoriul României a BRUA are o lungime de 528 de kilometri. Porneşte de la sud, din judeţul Giurgiu, spre vest, traversând judeţele Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş Severin, Timiş şi Arad. Această investiție are o valoare de 560 de milioane de euro, și vizează patru țări ale Europei, printre care și România.

{module GAdsense articol}

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura