Anunț ANM! Cum va fi vremea în luna august. Urmează o perioadă cu vreme neobișnuită

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou anunț de ultim moment. Concret, din informațiile oferite de meteorologii, vremea se schimbă radical. Specialiștii ANM au actualizat prognoza meteo pentru luna august.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru luna august. În ultimele săptămâni vremea a cam dat bătăi de cap atât locuitorilor teritoriului României, cât și locuitorilor celorlalte state din Europa.

În timp ce în partea de sud erau anunțate furtuni, partea de sud era afectată de caniculă în toată regulă, lucru ce a dus și la dezastre naturale, mai exact incendii de vegetație în multe dintre țările unde caldura a făcut prăpăd.

Meteorologii ANM au precizat cum va fi vremea în luna august 2023

Astfel, potrivit meteorologilor, în luna august vremea va fi diferită în regiunile României. Mai exact, dacă în sud și în est va fi cald, în nord, centru și vest vor fi perioade cu precipitații și cu temperaturi mai mici decât cele normale în august.

Prognoza meteo pentru săptămâna 31 iulie – 7 august

În săptămâna 31 iulie – 7 august valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. În rest, valorile vor fi în general apropiate de cele normale. Totodată, regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 7 – 14 august

În săptămâna 7 – 14 august temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice și centrale. mai mult decât atât, în restul zonelor din țară valorile vor fi în general apropiate de cele normale. Cât despre cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 14 – 21 august

În săptămâna 14 – 21 august temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor. În această perioadă, regimul pluviomertic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 21 – 28 august

Însă, în utlima săptămână a lunii august, mai exact 21 – 28 august mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai ridicate în cele sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, au precizat meteorologii.

sursa Spynews

Lasă un răspuns

%d