Au fost lansate 28 de rachete la Vișina și Cilieni

rachete

rachete

Județul Olt a fost protejat de grindină cu rachete antigrindină. Noaptea trecută au fost trase 28 de rachete antigrindină la Vișina și Cilieni.

Tirul de rachete antigrindină tras miercuri seara la Vişina și Cilieni a risipit norii care amenințau culturile din zonă. Nori negri sau strâns aseară deasupra comunelor oltene Vişina și Cilieni ameninţând să abată asupra localităţilor grindina. Situaţie în care, pentru a proteja culturile agricole, s-a trecut la lansarea rachetelor antigrindină instalate în localitățile respective.

‘Noaptea trecută au fost trase 28 de rachete antigrindină în Vișina și Cilieni. În acest moment avem 7 astfel de stații care protejează județul. O stație are o acoperire de 10 km. Din păcate ele nu protezează cultura mare’, a declarat Ion Anuța, director adjunct DAJ Olt.

Eficiența acestui sistem și-a demonstrat încă odată eficiența. În tară, și în judet, fenomenele meteo au fost unele violente. Au fost localități din țară unde a bătut grindina, iar noaptea trecută o furtună a produs pagube multiple în Corabia.

‘Sistemul antigrindină s-a dovedit foarte eficient. Până în acest moment în județul nostru nu au fost înregistrate culturi afectate de grindină’, a completat Anuța.

Pentru următoarea perioadă Ministerul Agriculturii nu a prevăzut extinderea sistemului și la nivelul judetului Olt, dar în schimb, localități din Teleorman vor fi protejate de noile siteme antigrindină ce vor fi amplasate la Olteanca și Ploprii Slăvitești. Acestea se află la granița cu județul Olt, ceea ce face ca și localitățile învecinate să fie sun protecție, aflându-se în raza celor 10 km.

{module GAdsense articol}

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura