Au fost montate semafoare în Balș

semafoare bals

semafoare balsVești bune pentru șoferi. Au fost  montate semafoare pe bulevardul care tranzitează orașul Balș, iar în cel mai scurt timp traficul de coșmar va lua sfârșit.

Întregul proiect a fost inițiat și susținut de senatorul Siminica Mirea. Demnitarul oltean a adus anul trecut în atenţia Ministrului Transporturilor situaţia cruntă cu care locuitorii oraşului, dar şi şoferii care sunt nevoiţi să traverseze oraşul Balş se confruntă zi de zi. Potrivit unui răspuns al Ministerul Transporturilor la o interpelare a senatorului de Olt Siminica Mirea, instalarea unui sistem de semaforizare inteligent în oraşul Balş va fi gata în luna august.  „În vederea fluidizării traficului rutier și sporirea siguranţei rutiere, DRDP Craiova are în derulare un contract de lucrări pentru execuţia unui sistem inteligent de semaforizare la intersecțiile și trecerile de pietoni de pe DN 65, pe raza localității Balș.  Lucrările la sistemul de semaforizare de pe DN 65, pe raza orașului Balș au ca termen estimat de finalizare luna august 2019”, este răspunsul dat senatorului PSD, Siminica Mirea.

Potrivit autorităţilor, principala cauză care duce la crearea acestei situaţii critice pentru şoferi este numărul mare de pietoni care traversează drumul întrerupând circulația rutieră a autovehiculelor. Astfel, va fi implemantat în oraș un sistem de semaforizare care va fi adaptat traficului rutier și cererii de către pietoni – „verde tot timpul“, pe baza unor senzori care vor adapta timpii de semaforizare la condițiile de trafic, luând în calcul lungimea cozilor de așteptare, viteza, fluxul de vehicule, detecția, cererea, interspațiul de timp între vehicule. Lucrările presupun montarea stâlpilor, poziționarea instalațiilor electrice (lucrări în partea carosabilă și trotuar, forări pe orizontală), pozarea tuburilor de protecție a instalațiilor de semaforizare (în parte carosabilă și trotuar), pozarea cablurilor electrice ale instalațiilor de semaforizare, conexiunea echipamentelor specifice instalațiilor de semaforizare și montarea acestora. Sistemul de semaforizare din Balș a fost estimat la valoarea de 1.325.564 de lei, fără TVA. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Drumuri speră la lucrurile să decurgă conform planificării, iar proiectul să fie implementat cât mai curând.

Pânâ când acest sistem va deveni funcțional politiștii desfășoară zilnic acțiuni de fluidizare a traficului în zona trecerilor de pietoni de pe raza orașului.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura