Bătaie de joc din partea Ministerului educației

Mai mulți elevi calificați la etapele naționale ale Olimpiadelor naționale de Biologie, Chimie și Geografie au fost anunțați că nu se mai regăsesc pe listele elevilor participanți la fazele pe țară, din aprilie, potrivit surselor Edupedu.ro.

Elevii și profesorii ar fi sesizat diferențele de pe listele primite în tabele centralizate de la Ministerul Educației prin inspectorii școlari, fără alte precizări de la centru.

Bătaie de joc din partea Ministerului educației. Elevi anunțați că s-au calificat la etapele naționale de la Olimpiadele de Biologie, Chimie și Geografie s-au trezit că nu se mai regăsesc pe listele elevilor participanți la fazele pe țară, din aprilie, și nu merg mai departe în concurs. Decizia a fost luată de Ministerul Educației după ce instituția ar fi uitat să ia în calcul, pentru numărul de locuri totale, un întreg sector din București, cel puțin în cazul Olimpiadei Naționale de Geografie (ONG), arată informațiile Edupedu.ro.

Cu alte cuvinte, locurile elevilor calificați, validați de inspectoratele școlare și apoi anunțați că sunt calificați, adică merg mai departe la etapele naționale care vor avea loc în luna aprilie, au fost luate prin redistribuire către alți elevi din țară.

În cazul Olimpiadei Naționale de Chimie (ONCh), mai mulți elevi din județele Suceava și Mureș, de exemplu, ar fi fost tăiați de pe liste fără nicio explicație, conform sursei citate.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura