Bicicliștii și pietonii din Voineasa au primit veste reflectorizante din partea poloțiștilor

În weekend-ul acesta poliţiştii Compartimentului de Analiza și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii rutieri ai Poliției orașului Balș, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfășurat activități informative pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați bicicliști și pietoni.

Activitatea a fost desfășurată în comuna Voineasa, județul Olt și a avut scopul de a-i face pe biciclişti și pietoni să conştientizeze că nerespectarea regulilor de circulaţie şi lipsa echipării regulamentare îi pot transforma cu uşurinţă în victime.

În cadrul activității, polițiștii au distribuit participanților la trafic vizați materiale fluorescent-reflectorizante, obiectivul principal fiind asigurarea vizibilității acestora în trafic.

Totodată, polițiștii au purtat discuții deschise cu persoanele întâlnite și le-au reamintit acestora câteva reguli de bază atunci când se deplasează pe drumurile publice:

-pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani, să cunoașteți regulile de circulație și să fiți echipați corespunzător;

-bicicletele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse pe un singur rând;

  • nu traversaţi carosabilul pe trecerile pentru pietoni pe bicicletă!
  • nu conduceți sub influența alcoolului sau a altor substanțe!
  • pe timpul circulației pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligați să aibă asupra lor actul de identitate.
  • pietonii trebuie sa circule numai pe trotuare sau pe pistele special amenajate.
  • în afara localităților, pietonii trebuie sa circule pe potecile laterale sau acostamentele drumurilor publice, iar în lipsa acestora, cât mai aproape de marginea din stânga părții carosabile, în sensul lor de mers.

De asemenea, politistii au recomandat pietonilor să poarte peste îmbrăcăminte accesorii reflectorizante sau să poarte o sursă de lumină vizibilă din ambele sensuri, atunci când circulă pe timp de noapte, pe drumurile publice.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: