Brastavățu, pe coordonate europene

brastavatuuuuuuuuuuuu

brastavatuuuuuuuuuuuuBrastavicenii trăiesc în condiții europene. După ani în care doar au visat la utilitați în casă, acum totul a devenit realitate. Apă curentă, canalizarea, iar în curând și gaze naturale, toate acestea sunt investiții aflate pe lista proiectelor actualului edil, Constantin Cici Oprea.

În ultimii 8 ani localitatea Brastavățu a evoluat foarte mult. Cândva era considerat un lux să ai apă curentă sau baie în casă, acum este o normalitate. Săptămâna viitoare va fi făcută recepția proiectului ce privește canalizarea pentru o parte din satul Crușov. În curând vor fi făcute primele verificări tehnice, urmând să fie răcută și recepția lucrării.

Urmează ca lucrările de introducere a canalizarii să continue și pe celelalte străzi din sat și întreaga localitate Brastavățu.

În acest moment, urmează ca 1200 de locuitori să beneficieze de canalizare. O investiție făcută cu bani de la  MDRAP, prin PNDL, un proiect în valoare de 28 de miliarde de lei vechi.

‘Urmează extinderea canalizării în satul Crușuvu în partea de vest, cât și în intraga comună Brastavățu’, a spus edilul Constantin Cici Oprea.

Administrația actuală are în proiect și continuarea lucrărilor de introducere a rețelei de apă. Acest proiect a început în 2014 cu introducerea rețele de apă în satul Crușovu, și a continuat, în 2018, cu Brastavățu. Lucrările au avut o valoare de 50 de miliarde de lei vechi și au fost finanțate prin PNDL.

Edilul vrea să acceseze bani pentru un nou proiect ce vizează introducerea untilităților în satul Vișina Gară, sat ce aparține de Brastavățu. În acest fel și oamenii de aici vor avea condiții decente de trai.

‘Pentru cătunul Vișina trebuie făcut un alt proiect cu o stație separată, cu puțuri separate. Cătunul se află la o distanță consederabilă de stația actual care deservește satele Crușovu și Brastavățu ’,  a completat Oprea.

Condiții europene complete pentru brastaviceni vor fi create în momentul în care va fi implementat și proiectul de introducere a gazelor naturale în localitate.

În acest moment se fac demersurile necesare pentru obținerea avizelor și se fac măsurători topografice, urmând să se facă și studiul de fezabilitate.

 Pentru a obține finațarea  de la MDRAP pentru acest proict, a fost creată o Asociație Intercomunitară.

Alături de Brastavățu  din această Asociație mai fac parte alte 8 localitați din sudul județului.

În ceea ce privește acest proiect, până la acestă dată, au fos consultați și locuitorii. Peste 50% dintre ei sunt de acord cu aceste investiții.

‘Este un proiect de o foarte mare amploare. În acest moment se fac măsurători topografice. În paralel am consultat și locuitorii cu privire la acest păroict. Foarte mulți sunt interesați, fiind vorba despre o investiție importantă pentru zona de sud’, a  conchis primarul din Brastavățu.

În urma implementarii acestor proiecte, la care se adaugă alte investiții in domeniul insfrastructurii rutiere, sanitar și educațional, localitatea poate fi considerată una europeană.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura