“Cazul Sorina ” se judecă la Tribunalul Olt

cazul sorina

cazul sorinaMâine la Tribunalul Olt se vor judeca trei termene, în trei procese diferite, toate vizând-o pe Sorina Săcărin, fata de 8 ani dată spre adopţie unui cuplu de români stabiliţi în America. Tot mâine este stabiliti termen și pentru judecarea ordonantei prezidențiale de interzicere a părăsirii țării pentru minora in cauză.

 Mâine  la Tribunalul Olt se va judeca ordonanţa preşedinţială prin care se cere interzicerea părăsirii ţării de către Sorina Săcărin, fata din Baia de Aramă data spre adopţie soţilor Săcărin, originari din Dolj, stabiliţi în prezent în America. Dosarul prin care se interzice părăsirea ţării de către Sorina Săcărin a ajuns la Tribunalul Olt urmare a deciziei Curţii de Apel Craiova. Tot mâine, însă, sunt termene de judecată în alte două procese prin care se decide soarta copilei. Astfel, la Curtea de Apel Craiova se judecă cererea procurorului general de revizuire a dosarului de adopţie, în timp ce la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se judecă tot o cerere depusă de procurorul-general  de strămutare a judecării revizuirii de la Curtea de Apel Craiova.

„Cazul Sorina“, care a ajuns să intereseze o ţară întreagă, se judecă în diverse instanţe de ani buni, fata fiind declarată adoptabilă în sistemul de protecţie şi ajungând, în cele din urmă, la soţii Săcărin, părinţii adoptivi, urmare a unei acţiuni realizate cu mascaţii, înregistrările video de la intervenţia considerată violentă a procuroarei fiind preluate de toată mass-media. Pentru a împiedica această adopţie luptă, în schimb, soţii Şărămăt, care au îngrijit-o pe fată în plasament încă dinaninte ca aceasta să fi împlinit un an şi care în mai multe rânduri au şi depus, la rândul lor, cereri de adopţie pentru Sorina, pe care însă, pe toate, le-au retras.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: