CCR dezbate, miercuri, sesizarea Guvernului privind creșterea salariilor controlorilor rutieri

CCR curte discuii

CCR curte discuii Astăzi se va discuta despre această lege.

Curtea Constituțională discută, miercuri, sesizarea Guvernului privind legea care majorează cu 20% salariile personalului din Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și a celui din Autoritatea Navală Română, anunță MEDIAFAX.

 

Executivul a sesizat Curtea Constituțională asupra propunerii legislative pentru completarea articolului 38 alineatul (3) din Legea – cadru 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Legea modificată prevede că în perioada 2019-2022 se acordă anual o creștere a salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare, fiecare creștere reprezentând o pătrime din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de lege pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2018.

Actul normativ sesizat introduce două categorii salariale la excepții.

Astfel, începând din ianuarie 2020, salariul brut de bază acordat personalului din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.) și a personalului din cadrul Autorităţii Navale Române se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d