CJ Olt alocat bani pentru ‘lupta’ împotriva COVID 19

cj covid

cj covidConsilierii județeni au aprobat în ședință alocarea unei sume din Fondul de Rezervă a județului Olt pe anul 2020.

Este vorba despre 250.000 de lei, bani necesari pentru achiziționarea de tehnică și produse de strictă necesitate în vederea prevenirii răspândirii COVID19, pentru sprijinirea autorităților județene în gestionarea situțiilor de urgență medicale generate de COVID 19.

„În această ședință extraordinară am aprobat alocarea sumei de 250.000 de lei la solicitarea unor instituții din domeniul apărării. Este vorba despre Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratul de Poliție Județean Olt, Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) «Matei Basarab»  Olt. Aceste instituții au cerut prin Autoritatea de Ordine Publică și Comitetul pentru Situații de Urgență o serie de materiale. Astăzi (n.r. miercuri 4 martie) am aprobat toate aceste materiale. Ele vor fi date către ISU Olt care le va distribui mai departe la instituțiile care le-au cerut. Momentan, nu sunt necesare. Sperăm nici să nu avem nevoie de ele, dar așa cum știți încercăm să fim pregătiți dacă acest virus va intra masiv și în județul Olt. Oamenii care intră în contact cu astfel de persoane trebuie să aibă tot ce le este necesar și atunci am cumpărat combinezoane, măști, dezinfectanți, scanere care iau temperatura de la distanță, filtre și anumită aparatură care ne-a fost solicitată. Spitalul Județean de Urgență Slatina își făcuse achiziția încă de săptămâna trecută din proprii bani, fără să ne ceară ajutor”, a declarat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

 În Olt nu au fost achiziționate containere modulare. Prefectura a amenajat două locații pentru eventuale situații de carantină.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: