CJ Olt cumpără 15 microbuze hibrid, pentru școli

Aleșii județeni au votat proiectul de hotărâre cu privire la: aprobarea participării Consiliului Județean Olt la Programul privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puțin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat prin depunerea proiectului „Achiziție microbuze hibride pentru transportul elevilor din județul Olt” în vederea finanțării.

Proiectul va fi depus în cadrul Programului susmenționat, finanțat din Fondul pentru Mediu.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă achiziționarea a 15 microbuze noi hibride pentru transportul elevilor.

Valoarea totală a proiectului „Achiziție microbuze hibride pentru transportul elevilor din județul Olt” se cifrează la 12.723.336,00 lei fără TVA, respectiv 15.140.769,84 lei (inclusiv TVA).

„Este vorba despre 15 microbuze hibrid, de data aceasta, un proiect pe care îl aveam în intenție încă de mult, dar nu se deschise axa. Sunt alese școli cu un număr foarte mare de elevi, am luat un clasament de la Inspectoratul Școlar și am trecut localitățile cu școli unde avem foarte mulți elevi. Deci, așa cum spuneam, 15 microbuze hibrid, axa s-a deschis şi sperăm ca, în perioada următoare, implementarea să fie foarte repede și școlile și elevii să beneficieze de ele”, a declarat Marius Oprescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura