Constantin-Cici Oprea:’Totul pornește de la viziune și bani’

scoala brastavatu

scoala brastavatuNu lăsați să piară școala de la țară!  Acesta fost strigătul pe care primarii comunităților rurale, l-au transmis Președintelui României, Klaus Iohannis, prin vocea primarului din Ciugud, Gheorghe Damian.

Primarul a făcut o radiografie a învățământului din România subliniind lipsurile, nevoile, dar și soluțiile pentru o educație mai calitativă.

Subfinanțarea, lipsa dotărilor, învățământul simultan, condiții improprii pentru actul educaționale, lipsa finanțărilor pentru reabilitarea școlilor, sunt doar câteva probleme care colorează în gri școala de la țară.

Primarii olteni, in special edilul din Brastavățu, Cici-Constanti Oprea, consideră că:’totul pornește de la viziune și bani.’

Acesta susține că există viitor pentru școala din mediul rural, și prin investiții corecte, atât in partea materială, cât și în oameni, aici se poate obține performanță .

‘Viziunea înseamnă să înțelegem că în școala de azi învață cei pe mâna cărora vom lăsa destinele localităților, a țării. Școala de la țară, eu zic că, are viitor și deja există dovezi că, în comuna noastră se vrea foarte mult acest lucru . Se lucrează intens la reabilitarea Școlii gimnaziale Brastavățu, toalete în cele trei corpuri de clădiri și centrale termice . Mulțumesc tuturor consilierilor locali care mi-au susținut acest proiect, mulțumesc cadrelor didactice , elevilor și părinților pentru înțelegere și pentru disconfortul creat din cauza lucrărilor’, a spus edilul oltean , Oprea.

 Acesta face referire la proiectul amplu ce este in acest moment in desfășurare in localitate. Mai exact, la școala din comună se lucrează la toate cele trei corpuri de clădire a unității de învățământ.

 Investiția vizează consilidare, modernizarea și refacerea corpurilor de clădire. Sunt consolidați pereții , va fi schimbată tocăria, sunt amenajate grupuri sanitare in interior, iar clădirile vor fi racordate la o central termică.

In acest proiect este prevăzută finanțare și pentru dotare claselor.

Acest proiect este finanțat prin PNDL si are o valoare de 29 de milioane de lei. Totodată, in curtea școlii, anul trecut a fost amenajat un teren de sport, finanțat din bugetul local. Un alt proiect icare prevedea modernizarea grădiniței din Crușovu , a fost finalizat de curând . Finanțarea acestuia a fost obținută de la Ministerul Educației.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura