Corabia are un nou cetățean de onoare

Consiliul Local Corabia, a aprobat joi, 28 martie, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre propus de primarul orașului Corabia, Iulică Oane, de acordare a titlului de cetățean de onoare domnului profesor Marin Urzicana pentru creșterea prestigiului orașului Corabia prin întreaga activitate desfășurată în domeniul cultural și pedagogic.

Marin Urzicana s-a născut în data de 27 August 1944 și a absolvit Conservatorul de muzică „Ciprian Porumbescu” din București, Facultatea de muzică, compoziție muzicală, muzicologie, în anul 1976.

Foarte mulți soliști din sudul județului Olt au fost pregătiți de profesorul Urzicana. Amintim pe: Ionela Stăncioi, Georgeta Chițoran, Loredana Streche, Ion Popa, Constantin Măgureanu, Zorina Bălan, Remi Șapcă, Gabriela Vladu, Corina Barbu, Ioana Milculescu, Ana Buzulică, Petrișan Cosmin, pianiști: Imireanu Laurențiu – prof. de muzică la Clubul copiilor Călărași, Nețoi Andrada – elevă la liceul de muzică “George Enescu” din București, Guguleanu Andrei și alții.

A pregătit și condus orchestra Ansamblului folcloric “Sucidava” al Casei de Cultură Corabia precum și elevii din școli și de la Clubul copiilor „Adrian Băran” pentru activitățile artistice din cadrul festivalurilor locale si naționaleen

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura