Coronavirus: persoană din Oboga, sancţionată contravenţional

oameni strada chinezi SLATINA

oameni strada chinezi SLATINA

Începând cu data de 27 februarie 2020, la sediul central al Direcţiei de Sănătate Publica Olt s-a instituit “serviciul de permanenta 24 de ore din 24 ore”. Pentru situaţii de urgenţă, oltenii pot apela următorul număr de telefon: 0726133394.

În data de 28.02.2020, în jurul orei 17:00, echipa DSP Olt s-a deplasat pentru a verifica condiţiile de autoizolare la hotelul unde erau cazaţi cei 6 cetăţeni de naţionalitate chineza şi s-a constatat că aceştia, în urma refuzului conducerii hotelului de a le mai oferi în continuare cazare, plecaseră către o altă unitate de cazare, din judeţului Vâlcea, pentru păstrarea condiţiilor de autoizolare.

Am alertat Instituţia Prefectului Olt, care ne-a sprijinit in comunicarea cu DSP Vâlcea, pentru asigurarea monitorizării clinice a stării de sănătate, până la sfârşitul perioadei de izolare. În data de 29.02.2020 am fost informaţi de DSP Vâlcea că sunt asigurate condiţiile de autoizolare si că starea de sănătate a celor 6 cetăţeni de naţionalitate chineză este buna.” se arată într-un comunicat de presă.

O persoană din Oboga a fost deja sancţionată contravenţional.

 „În data de 01.03.2020, am constatat că o persoană din comuna Oboga a părăsit adresa de izolare la domiciliu, motiv pentru care împreună cu Comitetul Judeţean  pentru Situaţii de Urgenţă s-a apelat serviciul 112, în vederea anunţării evenimentului. O comisie mixta formata din reprezentanţii Serviciului de Control în Sănătate Publica Olt din cadrul DSP Olt şi Poliţia Română s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care s-a aplicat o sancţiune contravenţională pentru nerespectarea condiţiilor de izolare la domiciliu. În acest moment persoana este izolata la domiciliu.” au declarat reprezentanţii DSP Olt.

{module 126}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: