Cu ochii pe șoferi!

radare

radare

Week-end-ul acesta, la nivelul întregii țări, Poliția Română derulează o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere, polițiștii Serviciului Rutier Olt fiind prezenți în trafic pe arterele principale din județ.

Timp de trei zile, pe drumurile Oltului 13 radare vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

„Cei 26 de polițiști rutieri, care vor acționa zilnic, vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM. Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Pentru siguranța tuturor celor care participă la traficul rutier, recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză și să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum.”, anunță IPJ Olt.

La nivelul județului Olt, în acest an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în ţara, astfel situându-ne  printre primele 3 cauze generatoare de accidente rutiere, aceasta fiind cauza producerii a 8 accidente grave și 19 accidente ușoare.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura