Datele oficiale demontează acuzațiile aduse primarului de la Drăgănești

În ultimele luni, orașul Drăgănești-Olt este martorul unei dispute aprinse legate de practicile politice ale primarului său, cu acuzații care sugerează că acesta ar fi utilizat influența sa pentru a atrage cetățeni din localitățile învecinate, în scopul de a obține voturi suplimentare.

Cu toate acestea, datele furnizate de Biroul Județean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidența Persoanelor Olt, solicitate de primăria orașului Drăgănești, aduc o lumină nouă asupra acestui subiect controversat.

Conform informațiilor oficiale, în perioada septembrie 2023 – ianuarie 2024, numărul total de cereri pentru vize de flotant în orașul Drăgănești a fost de doar 47, cifră care este mult sub nivelul presupus și vehiculat de adversarii politici ai primarului, Marian Tudorică. Aceste date oficiale resping categoric afirmațiile conform cărora edilul orașului Drăgănești ar fi promovat și încurajat aducerea de flotanți în scopuri electorale.

Mai mult decât atât, o analiză mai detaliată a informațiilor oferite de către primăria orașului arată că 28 din cele 47 de cereri de vize de flotant au fost pentru Centru de Terapie Ocupaţională Drăgăneşti- Olt. Acest aspect demonstrează că majoritatea solicitărilor nu sunt legate de motive politice sau electorale, ci de necesități sociale și de îngrijire.

În fața acestor date clare și concrete, primăria orașului Drăgănești și-a susținut poziția, argumentând că numărul redus de cereri de vize de flotant, precum și motivul predominant de înscriere în Centru de Terapie Ocupaţională, demonstrează lipsa de validitate a acuzațiilor aduse primarului.

De asemenea, oficialii primăriei au subliniat importanța de a se baza pe date și informații verificabile în dezbaterea politică, în locul speculațiilor și acuzațiilor fără temei.

În concluzie, datele oficiale furnizate de Biroul Județean de Administrare a Bazelor de privind Evidența Persoanelor Olt aruncă o lumină diferită asupra controverselor legate de practicile politice din Drăgănești, respingând cu fermitate acuzațiile de folosire a influenței pentru obținerea de voturi. Este clar că dezbaterea politică ar trebui să se bazeze pe fapte verificabile și nu pe presupuneri și speculații nefondate.

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura