DGA intră tare la ANAF: inspector trimis în judecată pentru luare de mită

Un inspector ANAF Galați a fost trimis în judecată pentru luare de mită, după ce a cerut 700 de lei ca să își facă meseria, anunță DGA.

Direcția Generală Anticorupție Galați a terminat cercetările, iar procurorul din Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a inspectorului pentru luare de mită.

Practic, în iulie anul trecut, inspectorul de la Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați a primit 700 de lei de la un martor, pentru a face o inspecție fiscală.

În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrării probatoriului în cauză. Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite DGA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura