Direcţia Generală Anticorupţie – 15 ani de activitate


În penultima zi a lunii mai, Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne sărbătoreşte  cincisprezece ani de la înfiinţarea sa ca structură de poliţie judiciară specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului.

Anul 2005, momentul în care Direcţia Generală Anticorupţie s-a constituit ca unitate de elită este datorat voinţei autorităţilor româneşti şi sprijinului oferit de Uniunea Europeană, prin acordarea de asistenţă specializată din partea Marii Britanii şi a Spaniei.

În cei 15 ani de activitate împotriva corupţiei, Direcţia Generală Anticorupţie s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire cât şi a celor de combatere a faptelor  de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional.

În acest context, reprezentanţi ai D.G.A.-S.J.A. Olt, au distribuit către cetăţeni și funcționari publici flyere cu mesaje de promovare a imaginii şi activităţii D.G.A., având drept scop conştientizarea cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea unor fapte de corupţie.

Ca principal canal de comunicare cu publicul, call-center anticorupţie 0800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, putând fi apelată din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura