DRDP Craiova câștigă procesul pentru DN 67B 

Contractul pentru modernizarea DN 67B Scoarța-Pitești poate fi reziliat, după 13 ani de la semnare, ani în care nu s-a făcut nimic din lucrare. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a câștigat procesul cu asocierea de firme care obținuse contractul. Decizia instanței este deifinitvă.

„După 13 ani de la câștigarea contractului, timp în care nu s-a întâmplat nimic pe acest drum, nici măcar proiectul tehnic de execuție nu a fost întocmit, și după mai multe încercări de reziliere, astăzi DRDP Craiova a câștigat definitiv procesul ce permite rezilierea acestui contract. A fost un proces dificil, cu multe termene, dar juriștii noștri au reușit performanța de a învinge avocații constructorilor, avocați specializați în astfel de litigii. Avem pregătită documentația să lansăm în licitație actualizarea documentației tehnice, în baza expertizei realizate de CNAIR, urmând să lansăm în licitație proiectare+execuție. Pentru a preveni o nouă blocare a acestui proiect, vom propune ca cei 188 de km să fie împărțiți în mai multe loturi”, a declarat Cosmin Călin, directorul DRDP Craiova.

În lungime totală de 189,2 km, DN 67B leagă municipiile Târgu Jiu, Drăgășani și Pitești, traversând 20 de unități administrativ teritoriale din județele Gorj, Vâlcea, Olt și Argeș.

Contractul cu o valoare de 460 milioane lei a fost semnat în 2010 și avea un termen de realizare de 36 luni.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: