Elevi olteni, premiați la Casa Regală

povestile reginei

povestile regineiCea de-a XIV-a ediţie a Concursului internaţional ‘Basmele Reginei Maria’, desfăşurat sub înaltul patronaj al Custodelui Coroanei Române, Margareta, şi al principelui Radu, a atins în acest an un record de 1.750 de participanţi, faţă de 700 în 2018.

Grădina Palatului Elisabeta a găzduit, vineri, ceremonia de premiere, la care au participat zeci de copii. Având în vedere că printre participanţi se numărau şi preşcolari, principele Radu a menţionat că aceştia au o vârstă mult mai mică decât concursul, devenit deja o ‘instituţie adolescentină’.

‘Aş vrea să vă spun din partea Majestăţii Sale, Custodele Coroanei, şi a mea că suntem foarte mândri de dumneavoastră, de felul în care creşteţi, ca pe nişte flori, lucrările şi tradiţia şi gândurile bune pe care cei care au construit, care au născut, Concursul internaţional de creaţie ‘Basmele Reginei Maria’ vi le-au dat în mâinile dumneavoastră pentru a le duce mai departe. Suntem la a XIV-a ediţie. Aceasta înseamnă 14 ani de minunată lucrare literară, de o minunată exemplificare a patriotismului, a simţului datoriei, a faptului că nimic din istoria noastră nu se pierde dacă ai suficientă iubire şi suficientă conştiinţă pentru a păstra, pentru cei de astăzi şi pentru viitor’, a spus el.

La ediţia din acest an au fost acordate 111 premii pentru participanţi provenind din 32 de judeţe din România, dar şi din zece ţări din Europa şi din Asia, inclusiv Indonezia, care nu a fost reprezentată la ediţiile anterioare. Din Olt au participat zeci de copii, iar cei mai multi au reușit să câștige premii la cele două secțiuni ale cocursului, creație literară și creație plastică. Două eleve de la Palatal copiilor au reușit să urce pe podium cu două creații artistice ce au respectat tema de anul acesta, Mica Sirenă.  De la Palatul copiilor ‘Adrian Băran’ Julia Duică, pregătită de profesorul Marius Vancea, acesta a mai avut o elevă premiantă, de la LPS. Locul al II lea a fost câștigat Iulia Orăscu, elevă pregătită de Cristina Sterie.

Acestora li se alătură și copii ce au participat la secțiune de literatură unde copii au avut de creat o poveste sau un jurnal plecând de la aceeași temă. De la școala ‘Constantin Brâncoveanu’ au fost premiate lucrările elevilor:

Dindere Denisa – Locul III, creație literară, Prof.îndrumător Stroe Luiza
-Dindere Daiana, Mențiune , creație literară, Prof.îndrumător Stroe Luiza

-Vătrai Andreea , Mențiune, creație literară, Prof.îndrumător Stroe Luiza
-Gornoavă Bianca, Mențiune, creație literară, Prof.îndrumător Stroe Luiza
-Dragnea Alexia – Locul II, creație plastică, Prof.îndrumător Marin Cristina

 Au fost premiați și copii de la Colegiul National ‘Ion Minulescu’, dar și din Balș .

Concursul se desfăşoară începând din anul 2006, la iniţiativa Palatului Copiilor Craiova şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, şi se adresează elevilor din cluburi ale copiilor, precum şi celor din unităţile de învăţământ preuniversitar din România şi din străinătate.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura