Evaluarea Națională: 8 medii de 10 și alte 94 de note maxime

evaluareeeeeee

evaluareeeeeeeAu fost publicate rezultatele la Evaluarea Națională. Oltul are 8 copii de zece la Evaluarea Națională din acest an.

72,13% dintre candidaţii care au susţinut probele Evaluării Naţionale au reuşit, în judeţul Olt, să obţină note de cel puţin 5 la ambele discipline, Limba Română şi Matematică, rezultatul, înaintea contestaţiilor, fiind asemănător cu cel de anul trecut. În cifre, 1.900 de elevi au note peste 5 la ambele probe, dintre care 8 au media 10. În acest an, 29 dintre candidaţi au făcut lucrări evaluate cu 10 la Limba şi Litertura Română, în schimb la matematică sunt 65 note de 10, o situaţie explicabilă, spun profesorii de  Limba Română, pentru că pe de o parte evaluatorii pot fi subiectivi, iar pe de alta, la Limba Română elevilor le sunt taxate inclusiv detaliile privind aşezarea în pagină a răspunsurilor. 
Primele rezultate au fost publicate de minister în urmă cu câteva minute. Au obținut media zece trei absolvenți ai claselor gimnaziale de la Colegiul Național ‚Ion Minulescu Slatina’, unul de la LPS Slatina și unul de la Școala ‚Constantin Brâncoveanu’ Slatina, cărora li se alătură un elev de la Școala ‚N. Titulescu’ Caracal, dar și doi absolvenți din mediul rural- Orlea și Vitănești.

Alți 15 elevi au reușit să obțină medii peste 9.90. Note de zece au obţinut 94 de elevi din judeţ, dintre care 29 la limba română şi 65 la matematică.

Lista cu elevii cu media 10 la Evaluarea Națională

  • ALBOTĂ EF. CARMEN MARIA – COLEGIUL NAȚIONAL „ION MINULESCU” SLATINA
  • BUTOI AT. ALEXANDRA ANDREEA – LICEUL CU PROGRAM SPORTIV SLATINA
  • DRAGOMIR M. ANA MARIA ANDREEA- ȘCOALA GIMNAZIALĂ „CONSTANTIN BRÎNCOVEANU” SLATINA
  • FĂRCĂȘANU GL. BIANCA IOANA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ „NICOLAE TITULESCU” CARACAL
  • MĂRICUȚOIU FA. MARIA – COLEGIUL NAȚIONAL „ION MINULESCU” SLATINA
  • PÎRVU ND. ROBERT ALEXANDRU – COLEGIUL NAȚIONAL „ION MINULESCU” SLATINA
  • POSTELNICU C. CRISTINA MARINA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ ORLEA
  • VASILESCU I. LUCIA MARIA- ȘCOALA GIMNAZIALĂ „FLORIAN DIȚULEASA” VITĂNEȘTI

Școlile  unde niciun elev nu a trecut Evaluarea Națională

În Olt sunt șase unități de învățământ unde  ca nici măcar un elev care a absolvit clasa a VIII-a să nu promoveze examenul de Evaluare Națională. La unele au absentat toți elevii, iar la altele toate mediile obținute de elevi sunt sub 5.00.

Astfel, la Școala Șopârlița- toți cei 8 candidați au absentat; la Școala Slătioara– doi candidați, ambii absenți; Școala Gimnazială nr.1 Balș– 4 candidați, 4 absenți; Școala Nicolae Titulescu – 7 candidați, 7 absenți; Școala Milcovu din Deal– 10 candidați din care 7 absenți, restul cu mediile 3.80, 3.52 și 4.80; Școala Gimnazială ‚Mihai Eminescu’ Corabia– 3 candidați, din care unul absent, ceilalți medii de 1.20 și 3.02.

Indiferent de notele pe care le-au obținut, absolvenții de clasa a VIII-a se vor putea înscrie la liceu, doar că vor fi repartizați la unitățile de învățământ în care media de admitere nu este una foarte mare.

‚Minulescu’, cele mai bune rezultate

Cele mai bune rezultate din județ, la Evaluarea Națională îl înregistrează Colegiul Național ‘Ion Minulescu’ Slatina, școala cu cei mai  mulți candidați înscriși- 116. Trei din cei 8 elevi cu media 10 la examenul de absolvire a claselor de gimnaziu sunt elevi ai acestui liceu: Carmen Maria Albotă, Maria Măricuțoiu și Robert Alexandru Pârvu. Acestora li se alătură alți elevi acre au obținut note de 10 la română sau amtematică.

În  Olt s-au înscris pentru a susține examenul de absolvire a opt clase 3049 de elevi, dintre care au susținut examen la ambele probe doar 2634. 72,13% este procentul celor care au reuşit medii peste 5.00. Nemulțumiții pot depune contestații azi, până la ora 20.00, rezultatele finale fiind anunțate sâmbătă.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: