Fabrica Prysmian se extinde în Slatina

foto prysmian

foto prysmian

Cinci hectare de teren în parcul industrial al municipiului Slatina vor fi cumpărare de fabrica Prysmian. Fabrica de cabluri Prysmian mai deține 17 hectare de teren în zona industrială a orașului, cumpărate încă din anul 2014 și dorește să își extindă capacitatea de producție la Slatina.

Autoritățile locale au demarat deja procedura pentru atribuirea celor cinci hectare, iar reprezentanții fabricii speră ca în cel mai scrut timp să intre în posesia terenului.  După atribuirea terenului, fabrica Prysmian va fi scutită de plata taxelor în vederea obținerii autorizației de construire, dar și de impozitele pe teren și pe clădirile construite.

Prysmian este unul dintre cei mai mari producători de cabluri și fire pentru transmisia de energie şi telecomunicații în România. La Slatina se produc cabluri electrice pentru industria energetică încă din 1973. Prysmian Group produce cabluri pentru industria telecom şi pentru cea energetică şi are 21.000 de angajaţi în 82 de fabrici pe plan mondial. Fabrica produce şi cabluri submarine, dar şi cabluri de mare voltaj pentru industria construcţiilor şi pentru infrastructură. Pe partea de telecom, grupul produce cabluri utilizate în serviciile de voce, date şi video. Grupul a crescut mult între 1990 și 2000 prin câteva achziţii, iar in 2005 partenerul de business Goldman Sachs Capital  a cumparat de la Pirelli toate activităţile legate de cabluri, ele fiind integrate în Prysmian Group.

Grupul a fost fondat în 1872, iar din 1879 produce cabluri izolatoare pentru aplicaţii electrice. Din 1886 produce cabluri submarine pentru telegraf, iar prima uzina în străinatate este deschisă la Barcelona, în 1902. Cu o experiență cumulată de peste 140 de ani, Grupul are o istorie îndelungată și a fost întotdeauna lider în efortul de a răspunde nevoilor mereu schimbătoare ale clienților. Compania care la aproximativ o sută de ani mai târziu avea să fie denumită Prysmian a crescut rapid, ajungând o prezență internațională datorită implicării sale în proiecte de mare anvergură, cum ar fi amplasarea a 5.150 km de cablu telegrafic transatlantic pentru serviciile de comunicații dintre Italia și America de Sud (1925 ), instalarea cablurilor submarine pentru rețeaua de telefonie pe distanțe lungi între Italia și Brazilia și legătura dintre Brazilia și Africa de Nord.

{module GAdsense articol}

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: