False măicuțe cu vârste de până la 75 de ani și-au făcut conturi online și au înșelat mai multe persoane. Ce s-a găsit în casele lor

Zece percheziţii au avut loc într-un dosar de înşelăciune şi fals informatic după ce nouă persoane au pretins că sunt măicuţe şi au păcălit mai multe persoane de la care au primit în jur de 250.000 de lei.

Poliţiştii şi procurorii au făcut zece percheziţii în Vrancea, Galaţi şi Vâlcea. „Este vorba despre nouă persoane, cu vârste între 18 şi 75 de ani. Din octombrie până în prezent, ar fi creat mai multe pagini de internet prin care, sub pretextul că sunt măicuţe, ar fi oferit servicii ritualice, inducând în eroare mai multe persoane din ţară cât şi din străinătate, obţinând astfel sume importante de bani”, au precizat poliţiştii.  Ei au adăugat că prejudiciul estimat în cauză depăşeşte 250.000 de lei.  La percheziţii, anchetatorii au găsit mai multe carduri bancare, documente de transfer bancar, telefoane mobile, calculatoare, unităţi de stocare memorie, precum şi diferite sume de bani (5.880 de euro, 23.700 de lei, 90 de lire sterline, 300 de dolari şi 1.000 de lei moldoveneşti. Cele nouă persoane au fost duse la audieri, iar trei, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore.

sursa DIGI 24

Descoperă mai multe la Gazeta Publica

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura